Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Raport ONU: Poluarea aerului la nivel global s-a redus la un nivel fără precedent în perioada de lockdown din 2020
Raport ONU: Poluarea aerului la nivel global s-a redus la un nivel fără precedent în perioada de lockdown din 2020
03.09.2021  
  sursa 
imprimare

 

https://www.digi24.ro/stiri/sci-tech/natura-si-mediu/raport-onu-poluarea-aerului-la-nivel-global-s-a-redus-la-un-nivel-fara-precedent-in-perioada-de-lockdown-din-2020-1656327

 

Poluarea aerului, extrem de periculoasă pentru sănătatea oamenilor, s-a redus la niveluri fără precedent în perioada de lockdown anti-Covid de anul trecut, însă reducerea nu a fost de durată și nu a putut avea un impact serios asupra sănătății oamenilor, conform Organizației Meteorologice Internaționale, o agenție ONU, scrie Reuters.

 

Particulele poluante PM 2.5 au scăzut cu până la 40% în Africa, America de Sud și Asia de sud și mai puțin în părți din Europa și America de Nord, conform Organizației Meteorologice Internaționale, care a publicat raportul său privind calitatea de aerului și clima.

Conform documentului, perioadele de lockdown anti-Covid din primăvara anului trecut, dar și restricțiile de călătorie au dus la  „o scădere de scurtă durată, dar foarte consistentă, a emisiilor poluatoare", mai ales în zonele urbane.

„În perioadele în care lockdown-ul a fost implementat, calitatea aerului în multe părți ale lumii s-a îmbunătăți substanțial, iar această îmbunătățire s-a datorat în general, absenței particulelor poluante", a spus Oksana Tarasova, șefa diviziei de cercetare a organizației.

Documentul a comparat calitatea aerului din 2020 cu datele obținute în 2015 și 2019 și a arătat că nivelul particulelor periculoase emise din arderea combustibilului s-a redus peste tot, uneori chiar cu 70%.

Poluarea aerului reprezintă un factor de risc major pe tot globul. El este, cel mai probabil, motivul pentru care speranța de viață a 40% dintre indieni scade cu mai mult de 9 ani, conform unui alt raport recent.

Pe de altă parte, agenția ONU spune că scăderea a fost de prea scurtă durată pentru a avea un impact asupra sănătății oamenilor.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3305343
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova