Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Obama a dezamagit urmand politica lui Bush in ceea ce priveste incalzirea globala
Obama a dezamagit urmand politica lui Bush in ceea ce priveste incalzirea globala
18.11.2009  
   
imprimare
http://stiride10.ro/obama-a-dezamagit-urmand-politica-lui-bush-in-ceea-ce-priveste-incalzirea-globala/

Presedintele american Barack Obama urmeaza politica lui George W. Bush, in ceea ce priveste masurile pentru combaterea incalzirii globale. Acest fapt a dezamagit la nivel mondial, iar in cazul in care summit-ul de la Copenhaga va fi un esec, Obama va fi singurul invinuit, se comenteaza in editia on-line a ziarului Der Spiegel, citat de Mediafax.
In urma cu ceva timp George W. Bush a recunoscut dependenta Statelor Unite ale Americii de petrol, insa niciodata nu s-a interesat cu privire la acest aspect. Se pare ca si Barack Obama continua politica predecesorului sau, in privinta incalzirii globale, desi la summit-ul din decembrie sunt mari asteptari de la Statele Unite.
La summit-ul ce se va desfasura in decembrie la Copenhaga se asteapta ca Barack Obama, si implicit Statele Unite, sa controleze situatia incalzirii globale, ca lider, incercand sa reduca consumul exagerat de energie, sa reduca emisiile de dioxid de carbon si sa ajute financiar statele sarace, pentru a se adapta noilor surse alternative.
De-a lungul discursurilor tinute de Obama in fata americanilor nu a abordat niciodata tema reducerilor emisiilor de dioxid de carbon, in conditiile in care Congresul American a modificat legea acestor emisii, ajungand ca valoarea reducerii acestora fiind prevazuta pana in 2020 la 4%, in timp ce specialistii sustin ca aceasta este necesara cu minimum 40%.
Mai mult, Barack Obama a sugerat ca este posibil sa nu participe in decembrie la summit-ul de la Copenhaga, ceea ce a dat unda verde si altor conducatori de state importante ale lumii sa ridice problema prezentei la summit. Mai mult, Obama a sustinut ca nu exista niciun acord coercitiv la Copenhaga, ceea ce denota recunoasterea unui mare esec, si ca problema incalzirii globale ramane in continuare o problema fara ca Statele Unite sa-si asume rolul de lider in reducerea emisiilor de CO2.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3350163
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova