Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / David Attenborough: Acesta poate fi un an al schimbării pozitive pentru criza climatică
David Attenborough: Acesta poate fi un an al schimbării pozitive pentru criza climatică
04.01.2021  
  sursa  
imprimare

 

https://www.green-report.ro/david-attenborough-acesta-poate-fi-un-an-al-schimbarii-pozitive-pentru-criza-climatica/

 

Naturalistul britanic David Attenborough şi-a exprimat speranța că anul 2021 ar putea însemna o schimbare pozitivă în ce privește criza climatică. Acesta a subliniat că nevoia adoptării de măsuri „nu a fost niciodată mai urgentă".

 

Într-un mesaj de Anul Nou, cu prilejul noii serii de filme documentare marca BBC, Attenborough a subliniat că omenirea poate face mai mult când este unită, cum a demonstrat deja în 2020 în contextul pandemiei de COVID-19.

„Vă vorbesc de acasă, pentru că la fel ca voi în marea parte a anului trecut am stat acasă, departe de prieteni, rude şi de accesul lumii la natură", a spus prezentatorul într-un mesaj BBC, potrivit EFE.

David Attenborough a recunoscut că ultimele luni au fost pentru mulți "o provocare", dar că „reacția în fața acestor vremuri extraordinare a demonstrat că, atunci când lucrăm împreună, nu există limite la ceea ce putem obține".

„Azi experimentăm o schimbare în domeniul mediului înconjurător ca niciodată până acum, iar nevoia de a lua măsuri nu a fost niciodată mai urgentă. Anul acesta, lumea se va reuni la Glasgow (Scoţia) pentru Conferinţa Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice. Este un moment crucial în istoria noastră", a subliniat el.

„Acesta poate fi un an al schimbării pozitive, pentru noi și pentru făpturile minunate cu care împărțim planeta", a precizat naturalistul, care a cerut să facem din 2021 „un An Nou fericit pentru toți locuitorii planetei noastre perfecte".

Mesajul său coincide cu lansarea noii serii de filme documentare „A Perfect Planet", care a fost filmată în 31 de țări, în patru ani. Prima seria formată din patru episoade explorează activitatea vulcanilor, a oceanelor şi a luminii solare.

În octombrie 2020, naturalistul își exprima îngrijorarea că mediul ar putea avea de suferit din cauză că omenirea își îndreaptă atenția către problemele urgente create de Covid-19 și că schimbările climatice ajung pe un loc inferior privind nevoia urgentă de măsuri.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3287137
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova