Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Burger King adaugă lemongrass în dieta vacilor pentru a reduce emisiile de metan
Burger King adaugă lemongrass în dieta vacilor pentru a reduce emisiile de metan
18.07.2020  
  sursa 
imprimare

 

https://www.green-report.ro/burger-king-lemongrass/ 

 

Emisiile de metan au o contribuție majoră în schimbările climatice. De aceea, Burger King adaugă 100 de grame de lemongrass în dieta vacilor, pentru a le reduce flatulența. Rezultatul ar fi cu 33% mai puține emisii de metan pe zi.

 

Planul dietei pentru vaci a fost lucrat alături de profesori de la Autonomous University din Mexic si University of California, scrie CNN. Lemongrass-ul (cunoscut și sub denumirea de iarbă de lămâie, citronella sau verbină de India) a fost ales pentru că ajută vacile să producă mai puțin gaz metan în timpul digestiei.

Lanțul de fast-food a precizat că noul aliment din meniu este „open source şi destul de simplu de folosit". Carnea provenită de la vitele hrănite cu lemongrass va fi folosită începând de marţi în sandwichurile vândute în unele restaurante din SUA, în Austin, Los Angeles, Miami, New York şi Portland.

Agentiei pentru Protecţia Mediului din Statele Unite arată că 50% - 65% din totalul emisiilor de metan provin din activităţi umane, inclusiv din zootehnie.

Dacă întreaga industrie, de la fermieri, furnizori de carne şi alte branduri ni se vor alătura, putem să ne extindem şi să contribuim împreună la reducerea emisiilor de metan care influenţează schimbările climatice", a spus Fernando Machado, director de marketing la nivel global al Restaurant Brands International.

Burger King a mai folosit și în trecut produse din meniu pentru a promova sustenabilitatea și inițiativele pentru promovarea sănătății. În februarie, lanțul de fast-food a desfășurat o campanie publicitară cu un burger mucegăit pentru a evidenția eforturile sale de a elimina conservanții artificiali și alți aditivi din meniu. Compania urmărește ca toate alimentele să fie lipsite de ingrediente artificiale până la sfârșitul acestui an.

În ultima vreme, mai multe inițiative de acest gen s-au concentrat pe reducerea emisiei gazelor de metan de la vaci. De exemplu, o companie din Elveţia a dezvoltat un nutreţ special în acest sens, iar cercetătorii de la Universitatea Davis din California au descoperit că algele ajută aceste animale să producă mai puțin gaz metan.

Potrivit Organizaţiei Naţiunilor Unite, sectorul zootehnic este răspunzător de până la 18% din gazele cu efect de seră care contribuie la încălzirea globală.

 

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3293724
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova