Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / ONU: prea puține finanțări pentru proiectele de combatere a schimbărilor climatice
ONU: prea puține finanțări pentru proiectele de combatere a schimbărilor climatice
07.05.2018  
   
imprimare

 

https://www.green-report.ro/onu-finantari-schimbari-climatice/

 

Investițiile globale în proiecte de combatere a schimbărilor climatice sunt prea puține, iar în ritmul actual Acordul de la Paris nu va putea fi respectat, avertizează Patricia Espinosa, secretar executiv al agenției ONU pentru schimbările climatice.

 

În cadrul conferinței privind schimbările climatice care are loc la Bonn între 30 aprilie și 10 mai, Espinosa a explicat delegaților din aproape 200 de națiuni că fenomenele meteo extreme asociate cu emisiile de gaze cu efect de seră pot duce la o destabilizare la nivel mondial și a cerut creșterea investițiilor în proiecte din domeniul energiei regenerabile.

„Încercarea de a rezolva schimbările climatice cu finanțările actuale este ca și cum am intra în mijlocul unui uragan de categoria 5 fiind protejați doar de o umbrelă. În acest moment vorbim de milioane și miliarde de dolari când ar trebui să vorbim de trilioane. Impactul condițiilor meteorologice extreme creează deja haos."

Espinosa a subliniat că media temperaturii globale va crește cu 3 grade Celsius, bazat pe angajamentele actuale de a reduce emisiile cu efect de seră. Această creștere va duce la o destabilizare la nivel global, crescând instabilitatea, conflictul și competiția pentru resurse. Conform Acordului de la Paris, limita încălzirii ar trebui menținută sub 2 grade Celsius față de nivelurile perioadei preindustriale.

Țările în curs de dezvoltare doresc garanții ferme pentru fondurile destinate combaterii și adaptării la schimbările climatice. Țările bogate au promis să ofere națiunilor în curs de dezvoltare 100 miliarde de dolari pe an până în 2020, care de cele mai multe ori sunt afectate în mod disproporționat

Conform unui raport publicat de Oxfam, finanțările oferite de țările bogate între 2015 și 2016 sunt de doar 48 miliarde de dolari, cu jumătate mai puțin decât suma stabilită în cadrul Acordului de la Paris. Finanțările anunțate sunt de multe ori pentru proiecte care nu au legătură directă cu schimbările climatice.

Raportul Oxfam arată că doar 16-21 miliarde de dolari din suma totală oferită pot fi considerate fonduri pentru combaterea schimbărilor climatice.

Tracy Carty, consilier de politică privind schimbările climatice la Oxfam, a explicat că finanțările oferite pentru națiunile cele mai sărace și vulnerabile sunt inadecvate.

„Nu există niciun motiv pentru care regulile legate de calculul finanțărilor climatice ar trebui să fie mai relaxate decât cele pentru ajutor (general internațional). Guvernele trebuie să ajungă la un acord privind noi standarde de contabilitate pentru finanțările climatice în cadrul Acordului de la Paris. Aceasta este o oportunitate pentru a aproba standarde corecte și robuste."

În cadrul întâlnirii de la Bonn, națiunile lucrează la o carte de reguli detaliată privind Acordul de la Paris care va fi gata până la sfârșitul anului și evaluează măsurile luate până acum pentru a limita încălzirea globală.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 1303907
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: Str. Mitropolit Dosoftei 156a, bir. 37, mun. Chisinau, Republica Moldova