Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Summitul climatic de la Cancun va polua cu 25.000 de tone de CO2
Summitul climatic de la Cancun va polua cu 25.000 de tone de CO2
08.12.2010  
   
imprimare
http://www.realitatea.net/summitul-climatic-de-la-cancun-va-polua-cu-25-000-de-tone-de-co2_780681.html

Datele includ dioxidul de carbon generat de zboruri, transport, hoteluri, precum şi pentru prepararea mâncării, ceea ce înseamnă că summitul are o rată de poluare la fel de mare ca Somalia sau Mali.

Summitul privind schimbarea climatică de la Cancun va genera 25.000 de tone de dioxid de carbon, au anunţat marţi organizatorii mexicani, relatează Daily Mail în ediţia sa de miercuri.
Potrivit sursei citate, evenimentul care are costuri totale de 43 de milioane de lire sterline, va produce la fel de mult gaz cu efect de seră în cele două săptămâni de desfăşurare cât o ţară africană medie, scrie Agerpres.
Datele includ dioxidul de carbon generat de zboruri, transport, hoteluri, precum şi pentru prepararea mâncării, ceea ce înseamnă că summitul are o rată de poluare la fel de mare ca Somalia sau Mali.

Organizatorii conferinţei ONU au declarat că vor planta copaci şi vor plăti fermieri pentru a proteja pădurile, în aşa fel încât să compenseze emisiile poluante. De asemenea, ei vor recicla deşeurile provenite în urma organizării conferinţei, al cărui loc de desfăşurare este deservit de două vehicule care sunt alimentate cu biodiesel.
Summitul de anul trecut de la Copenhaga a generat circa 5.000 de tone de dioxid de carbon, întrucât mulţi participanţi nu s-au deplasat cu avionul la conferinţă.


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3350053
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova