Prima Contact Harta
 Română  English
 
 
Prima / CADRUL NAŢIONAL / Materiale informaţionale / Noutăţi / Kim Jong-un a recunoscut pericolul reprezentat de schimbările climatice. „Trebuie luate măsuri urgente”
Kim Jong-un a recunoscut pericolul reprezentat de schimbările climatice. „Trebuie luate măsuri urgente”
03.09.2021  
  sursa 
imprimare

 

https://www.digi24.ro/stiri/externe/kim-jong-un-a-recunoscut-pericolul-reprezentat-de-schimbarile-climatice-trebuie-luate-masuri-urgente-1655693

 

Participând la ședință extinsă a Biroului politic al celui de-al 8-lea Comitet Central al Partidului Muncitoresc Coreean, liderul Coreei de Nord, Kim Jong-un, le-a cerut oficialilor de la Phenian să se ocupe de problemele legate de aprovizionarea cu alimente și a subliniat în același timp pericolul reprezentat de schimbările climatice, conform BBC News

 

Taifunurile de anul trecut au avut un impact catastrofal asupra culturilor agricole vitale din Coreea de Nord, iar săptămânile de secetă urmate de ploile musonice abundente din ultima perioadă au provocat pagube și în 2021.

Liderul nord-coreean, Kim Jong-un, a declarat că sunt necesare măsuri pentru depășirea „climatului anormal", cerând elitei politice de la Phenian, de asemenea, să abordeze și să rezolve problemele legate de secetă și inundații.

Kim Jong-un recunoaște pericolul reprezentat de schimbările climatice  

Vorbind în fața oficialilor Partidului Muncitoresc Coreean, Kim Jong-un a spus că „pericolul" schimbărilor climatice a devenit „mai mare în ultimii ani", adăugând că „trebuie luate măsuri urgente".

Totodată, liderul autocratic nord-coreean în vârstă de 37 de ani a solicitat îmbunătățirea infrastructurii de gestionare a inundațiilor din țară, spunând: „Ar trebui să se acorde prioritate îmbunătățirii râurilor și împăduririlor pentru controlul eroziunii". În plus, Kim Jong-un a precizat că e nevoie de o atenție mai mare în ceea ce privește „întreținerea digurilor și a proiectelor de îndiguire a mareelor".

Citește și: Criza încălzirii globale: Semnele vitale ale Planetei au ajuns deja într-un punct fără întoarcere

Pe lângă daunele cauzate de dezastrele naturale, economia Coreei de Nord a fost afectată și de sancțiunile internaționale, precum și de închiderea frontierelor, cât și din cauza blocajelor dure, care au fost menite să prevină răspândirea pandemiei de COVID-19.

Cu toate că autoritățile de la Phenian nu au raportat niciun caz oficial de infectare cu SARS-CoV-2, Coreea de Nord și-a sigilat granițele și a impus carantină națională. Numai că închiderea totală a frontierei a afectat importurile vitale pe care țara le făcea din China.

 

 


Plasează articolul în:
google Delicious Digg Yahoo Facebook Twitter Netvibes linkedin
 
 
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 3290958
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova