Prima Contact Harta
 
 Română  English
 
 
Noutăți
28.11.2022 - Secretarul general al ONU avertizează că ne îndreptăm spre o climă de iad: „Omenirea are de ales: cooperează sau piere”
Secretarul general al ONU, Antonio Guterres, a avertizat luni că toate ţările trebuie să aleagă: ori colaborează pentru reducerea emisiilor de dioxid de carbon, ori condamnă generaţiile viitoare la o catastrofă climatică.
sursa   
 
24.11.2022 - Ursula von der Leyen : „Ne confruntăm cu multe provocări, dar schimbarea climei este cea mai mare”
Preşedinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, spune că trebuie făcut „totul” pentru limitarea încălzirii globale la 1,5 grade Celsius, relatează dpa.
sursa   
 
18.11.2022 - Iohannis, la COP27: Vremurile pe care le trăim sunt dificile. Limitarea schimbărilor climatice este esențială
Preşedintele Klaus Iohannis participă, luni şi marţi, în Egipt, la Sharm El-Sheikh, la Summitul implementării climatice, care are loc în contextul celei de a 27-a Conferinţe a Părţilor Convenţiei Cadru a Naţiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27). În cadrul Declarației naționale, președintele a vorbit despre consecințele schimbărilor climatice, dar și despre eforturile pentru a combate acest fenomen.
sursa   
 
10.11.2022 - Strategia României pentru COP 27. Ministrul Mediului: „Suntem purtătorii de drapel în luptă împotriva schimbărilor climatice”
Conferinţa anuală a ONU privind schimbările climatice, cunoscută și sub numele de COP 27, a început duminică în staţiunea egipteană Sharm El-Sheikh şi va încerca să răspundă la întrebarea cine şi cum va plăti tranziţia energetică şi daunele provocate de schimbările climatice. Președintele Klaus Iohannis a anunțat că România va susține în Egipt „angajamentul de neutralitate climatică al Uniunii Europene până în 2050”. Digi24.ro a stat de vorbă cu Ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Tanczos Barna, care va participa săptămâna viitoare la cel mai important eveniment climatic al anului. Acesta a declarat că va susține la COP 27 măsurile ce trebuie să vină în sprijinirea cetățenilor vulnerabili care vor fi cei mai afectați de tranziția către o economie verde. Totodată, ministrul a spus că Europa este purtătorul de drapel în lupta împotriva schimbărilor climatice, iar așteptările Uniunii Europene sunt ca și ceilalți lideri mondiali să se alăture acestor demersuri și să considere vitală realizarea țintelor ce vor fi stabilite săptămânile următoare în Egipt.
sursa   
 
07.11.2022 - Țările bogate vor avea din nou un „cartof fierbinte” la COP27. Statele sărace cer despăgubiri pentru pagubele dezastrelor climatice
Aproape 200 de țări care se reunesc pentru conferința climatică ONU în Egipt sunt așteptate să dezbată intens o măsură prin care națiunile bogate să plătească despăgubiri statelor vulnerabile care sunt lovite de dezastre climatice, potrivit Reuters.
sursa   
 
06.11.2022 - „Cronica haosului climatic”. ONU: Ultimii 8 ani au fost cei mai calzi din istorie. Planeta ne trimite un semnal de primejdie
Dacă proiecţiile pentru acest an se vor confirma, cei opt ani din perioada 2015-2022 vor fi cei mai călduroși ani înregistraţi vreodată, a avertizat duminică Organizaţia Meteorologică Mondială (OMM), într-un raport considerat a fi o „cronică a haosului climatic”.
sursa   
 
06.11.2022 - Record de căldură în Montreal, cu 15 grade mai mult decât temperatura medie din noiembrie
Un record absolut de căldură a fost înregistrat sâmbătă în Quebec, cu peste 23 de grade Celsius raportate la Montreal, cu 15 grade mai mult decât temperatura medie, a anunţat Environment Canada, relatează AFP.
sursa   
 
05.11.2022 - Șeful ONU avertizează: „Obiectivele climatice sunt la terapie intensivă. Vom fi condamnați fără un pact climatic istoric”
Țările bogate trebuie să semneze un „pact istoric” în privința climei cu națiunile sărace, altfel „vom fi condamnați”, a avertizat secretarul general al ONU, António Guterres. Acesta a precizat că decalajul dintre lumea dezvoltată și cea în curs de dezvoltare a făcut ca discuțiile asupra climei să ajungă pe marginea prăpastiei, notează The Guardian.
sursa   
 
04.11.2022 - Klaus Iohannis merge la COP 27. „România susține angajamentul de neutralitate climatică al Uniunii Europene până în 2050”
Președintele României, Klaus Iohannis, va participa, în perioada 7-8 noiembrie 2022, la Summitul implementării climatice de la Sharm El-Sheikh, care va avea loc în contextul celei de-a 27-a Conferințe a Părților Convenției Cadru a Națiunilor Unite privind Schimbările Climatice (COP27), informează Adiministrația Prezidențială.
sursa   
 
02.11.2022 - Europa s-a încălzit de două ori mai mult decât celelalte continente în ultimele 3 decenii. Care este explicația fenomenului
Europa s-a încălzit de peste două ori comparativ cu restul lumii în ultimele trei decenii şi a cunoscut cea mai mare creştere a temperaturii dintre toate continentele, arată un raport al Organizaţiei Meteorologice Mondiale.
sursa   
 
Detalii: Noutăţi
Sondaj de opinie
Cum ati aflat de adresa locatiei web a Climei?
De la Radio
De la TV
De la prieteni
Din presă
Prima   Contact   Harta
vizitatori: 2224906
sus
B2B and B2C solutions , Branding & Graphic Design Services,Website Design and Development , E-Commerce Systems,Software Application Architecture and Development,Multimedia solutions , 2D/3D modeling & animation solutions,Video & Post Production Creat de Trimaran
 
SCHIMBAREA CLIMEI – esenţa fenomenului   /   CADRUL INTERNAŢIONAL   /   CADRUL NAŢIONAL   /   CERCETĂRI ŞI MODELARE   /   DOCUMENTE   /   UIPM
Tel. +373 22 232247   /  Fax. +373 22 232247

Adresa: str. Alexandru cel Bun 51A, mun. Chisinau, Republica Moldova